Træstammer

{træstammer i massevis}

{træstammer i massevis}

Hjemmelavede træstammer… For længe siden så jeg et indlæg hos Emily Salomon om hjemmelavede træstammer -og om at bruge eventuelle kagerester til samme projekt. Jeg hader at smide mad ud, men af og til (rimeligt tit) overvurderer jeg, hvor meget kage folk egentligt kan spise. Og for ikke selv at skulle udføre den hårde opgave at skulle spise det hele, så kommer de i fryseren. Så faktisk havde jeg pludseligt rigtigt mange kagerester liggende, og efter at have lovet min kæreste træstammer i utroligt lang tid, så skete det endeligt! Her kommer de, min opskrift er ændret lidt i forhold til den ovennævnte, men princippet er fuldstændigt det samme.

Resultatet er vanedannende godt, men processen lidt langvarig… Jeg gav mig i kast med det en aften og blev lidt overrasket over, hvor mange gange de skulle køle. Så det kan anbefales at gå i gang i lidt god tid.

Fyld:
500 g kagerester -jeg havde chokoldekage, banankage og lidt kringle (helt som hos bageren…)
50 g marcipan, revet
100 g mørk chokolade, smeltet
2 spsk ren kakaopulver
3 spsk solbærmarmelade
3 spsk god, mørk rom

Smørcreme:
75 g smør, stuetemperatur
125 g flormelis
2 spsk varmt vand
1 tsk ren vaniljepulver

Marcipanovertræk:
200 g marcipan
90 g flormelis
30 g glukosesirup

100 g chokolade til pynt, smeltet

Blend kageresterne med marmelade og smeltet chokolade. Det tog lidt lang tid, og jeg var lige ved at give op… Men det endte med en kagekrummer, der kunne samles med marcipan, kakao og rom til en sammenhængende masse. Stil den på køl.

Til smørcremen piskes alle ingredienserne sammen til en tyk, lys masse og stilles herefter på køl.

Riv marcipanen, ælt alle ingredienser sammen med hænderne. Del massen i fire og pak dem i film og læg dem på køl.

Del kagefyldet i fire. Rul hver del til en lang pølse (ca. 2-3 cm i diameter) og stil dem på køl. Tag et af marcipanstykkerne ud og rul det ud på et bord drysset med lidt flormelis. Rul marcipanen til et rektangel som svarer til længden af kagefyldet. Smør et tyndt lag smørcreme på marcipanen (måske af to omgange) og kom kagefyldet på. Luk forsigtigt marcipanen omkring. Gør det samme med de sidste tre.

Smel chokoladen, skær træstammerne ud i passende stykker, og dyp enderne i smeltet chokolade. Så skal de lige køle af en sidste gang, inden man (endelig) kan spise dem!

{måske en... måske man skal spise to...}

{måske en… måske man skal spise to…}

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *