Svensk kagelykke

I weekenden var vi til surprise-fødselsdagsweekend for en god ven. Han blev 40 år i foråret, men fik “hugget” sin fødselsdag, da både hans datter og svigermor havde fødselsdag cirka på samme tid. Så han fejrede sin 40 års fødselsdag med 1-års fødselsdag for den lille pige og svigerfamilien. Det var ikke helt nok, synes hans kæreste, så hun arrangerede i al hemmelighed en weekend med mountainbike og sommerhushygge. Jeg tror ikke, han havde gennemskuet noget som helst, så han blev lidt overrasket, da stuen pludseligt var fyldt med mennesker til morgenmad.

Mens drengene tog afsted på mountainbike, tog pigerne i Bilka (sammen med resten af Aalborg) og købte stort ind -man kan jo få ALT i Bilka! Det er helt vildt, på et tidspunkt blev vi væk fra hinanden, og det var ret så svært at finde hinanden igen… Men det lykkedes, og vi fik lavet dejlig mad, hvis vi selv skal sige det.

Til dessert fik vi denne svenske kladdkaka (chokolade-kage), som er helt perfekt. Opskriften er stærkt inspireret af CuteCarbs, og jeg har bagt den nogle gange -hver gang er den spist med stor begejstring. Den kom et par timer i fryseren for at få den helt karamel-agtig, men det gjorde den en lille smule svær at skære ud… Det gjorde nu kun den opløftede stemning endnu bedre, da et stykke pludselig fløj gennem luften. Men note-to-self (og jer andre) den er god at bage dagen før, og hvis man nu alligevel er lidt sent ud, så kan den sagtens komme den i fryseren -den skal bare lige tø lidt mere op, inden man forsøger at skære pæne stykker af den!

Kladkaka med fudge-frosting

100 g smør
2 æg
3 dl sukker
1,5 dl hvedemel
5 spsk. kakao
Korn fra ½ vaniljestang
1 knivspids salt

Smelt smørret, afkøl det lidt. Pisk sukker, vanillekorn og æg lyst og luftigt. Bland mel, kakao og salt i en skål, og sigt det i æggene. Vend forsigtigt smørret i. Smør en springform eller en firkantet form(21×21) og bag chokoladekagen ved 175 grader i 22 minutter.

Lad kagen køle lidt ned, inden du topper den med fudge-frosting.

Frosting

2 dl piskefløde
1 dl sukker
1 dl lys sirup
100 g chokolade
Korn fra ½ vaniljestang
100 g smør
1 knivspids salt

Bland alle ingredienser undtagen smør i en gryde og lad det koge, til det tykner -det tager altså lidt tid (særligt på et sommerhus-komfur…) men det er vigtigt, at det koger så længe, for at det bliver rigtigt fudge. Det tager i hvert fald 15 minutter, jeg brugte lidt længere tid. Jeg rørte rundt i det hele tiden, men jeg tror egentligt ikke, at det er strengt nødvendigt. Når det er tyknet, tages gryden af varmen, og smørret røres i massen.  Hæld fudge-frostingen på chokoladekagen og stil den i køleskabet i mindst tre timer inden servering.

Vi serverede med jordbær, kirsebær og ananas -en god vanilleis kan også bruges, men kagen er god i sig selv!

Jeg skal til at lære det der med at tage gode billeder -jeg lover at øve mig! Og så skal jeg lære at tage billederne, inden jeg kaster mig over kagen... Men så god var den, at jeg ikke kunne vente :-)

Jeg skal til at lære det der med at tage gode billeder -jeg lover at øve mig! Og så skal jeg lære at tage billederne, inden jeg kaster mig over kagen… Men så god var den, at jeg ikke kunne vente 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *