Søndagsskovtur

Citronmånen er kommet i godt selskab med picnictæppet i det grønne

Citronmånen er kommet i godt selskab med picnictæppet i det grønne

I søndags var vi på skovtur med min kærestes familie. Heldigvis var vi ganske heldige med vejret, så trods en kølig formiddag, kom solen frem og varmede det meste af eftermiddagen (nogle var ovenikøbet i vandet… Ikke mig). Alle havde kød med til grillen, og så var der sammenskudsgilde med resten -vi er så åbenbart en kageglad familie, vi fik i hvert fald 4 forskellige kager… Jeg havde (selvfølgelig) også taget en med, en gammel klassiker: citronmåne. Jeg tog udgangspunkt i Claus Meyers opskrift, men ændrede den lidt med mere af både marcipan og citron -en citronmåne skal gerne være ret så syrlig efter min mening. Min kærestes indslag var masser af gul frugtfarve, for efter hans mening den skal være både syrlig og meget gul! Her kommer opskriften, som jeg lavede den

Citronmåne

150 g blødt smør
125 g marcipan, revet
150 g rørsukker
4-5 æg (alt efter størrelse)
140 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ vaniljestang
2 økologiske citroner

Rør blødt smør med revet marcipan og sukker, til det er en jævn og glat masse.
Tilsæt 1 æg ad gangen, og rør godt ud, inden det næste tilsættes. Tilsæt citronsaft (det ser ud som om, dejen skiller, men den skal nok samle sig igen!) Bland mel, bagepulver, vaniljekorn og fintrevet citronskal i dejen, og vend det forsigtigt rundt. Jeg kom også lidt gul frugtfarve i her, men kagen blev nu ikke voldsomt gul af det…
Kom dejen i en smurt springform, og bag den i ovnen ved 190° i 20-25 min. Tag kagen ud, og lad den køle af.

Glasur:

75 g flormelis

100 g flødeost

50 g smør

1 økologisk citron

gul frugtfarve efter smag og behag

Min glasur blev lidt improviseret… Jeg havde nemlig glemt at købe flormelis, og da jeg lidt halvstresset kom i Netto søndag formiddag (10 minutter før vi skulle afsted) var der udsolgt… Så det blev til en flødeosteglasur uden særligt meget sukker, men kagen var sød nok i sig selv -og det skulle jo også mest af alt være lidt syrligt! Så improvisationen blev et hit 🙂

Rør blødt smør, flormelis og flødeost sammen. Tilsæt saft og det meste af den fintrevne citronskal, samt gul frugtfarve. Hvis den bliver for tynd, kan der tilsættes mere flormelis (det kunne jeg så ikke…) men den stivner også lidt på kagen. Bred glasuren udover kagen, og tag så afsted på skovtur 🙂

Close-up af citronmånen. Håber, man kan se, hvor dejligt svampet den var :-)

Close-up af citronmånen. Håber, man kan se, hvor dejligt svampet den var 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *