Palæobrød

Så hoppede jeg også med på bølgen -umiddelbart hænger det jo ikke helt vildt godt sammen at elske at bage og så lave noget uden kulhydrater… Men hårdt presset måtte jeg kaste mig ud i det. Og her er så palæobrødet, fyldt med kerner og nødder og æg -masser af mæthed og protein (og slet ikke noget mel eller sukker, helt ny verden for mig). Jeg må jo indrømme, at det faktisk smager rigtigt godt! Det er kalorietungt, men mætter som sagt også rigtigt godt, så vi spiser som kun en enkelt skive som en del af morgenmaden.

Jeg brugte opskriften fra Helse, det er fra Thomas Rhodes opskriftsbog. Det er ret let at lave, men man skal lige på en lille indkøbstur først. Jeg havde i hvert fald ikke ALLE nødder og kerner i skabene, selvom jeg plejer at være velassorteret.

image

Det bliver ganske dyrt med alle de rigtige nødder og kerner. Denne gang holdt jeg mig (næsten) helt til opskriften, men jeg vil nu godt turde at freestyle lidt og erstatte eksempelvis pinjekerner med flere solsikkekerner. Der er brugt andefedt og ikke olivenolie, som man ellers ser i de fleste opskrifter. Det giver en fin smag, men man skal selvfølgelig kunne lide and… Og ellers kan man bare bruge sin gode olie fra hylden.

Her kommer opskriften, som jeg lavede den:

Palæobrød

6 æg

200 gram hørfrø

100 gram pinjekerner

100 gram solsikkekerner

2 løg – grofthakket og karamelliseret i lidt af fedtet

30 gram bacon – skåret i fine stifter og stegt sprøde i lidt af fedtet

10 gram havsalt

6-8 finthakkede enebær (jeg brugte en morter)

3-4 kviste frisk timian – pluk bladene af stænglerne

75 gram grofthakkede macadamianødder

75 gram grofthakkede paranødder

75 gram grofthakkede mandler

75 gram grofthakkede cashewnødder

75 gram grofthakkede valnødder

75 gram grofthakkede pekannødder

100 gram hønse-/andefedt eller klaret smør – gem lidt til formene

Forvarm ovnen til 175 grader. Bland æg, æggehvide, frø og kerner sammen med løg, bacon, enebær og timianblade og rør det ‘sejt’ med salt. Rør de hakkede nødder i massen sammen med fedtstoffet og kom massen i to smurte forme, gerne silikoneforme. Bag brødene i ovnen i 35-45 minutter (de skal have en centertemperatur på ca. 72 grader) og vend dem straks ud på en bagerist til afkøling.

Masser af nødder og kerner -masser af mæthed!

Masser af nødder og kerner -masser af mæthed!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *