Hygge i kolonihaven

 

Den første høst af rabarber! Og så på en solkinsdag

Den første høst af rabarber! Og så på en solskinsdag

Jeg har haft den dejligste miniferie med blandt andet havearbejde og kvalitetstid i kolonihaven. Fredag gik vi i gang for alvor derude og fik besøg af gode venner i solskinnet til frokost, hygge, hækkeklipning og sæsonens første grill. Det var en skøn dag, der blev afsluttet med rabarbercrumble -for første gang bagt af rabarber af egen høst! Det blev lidt på slump, for selvom vi efterhånden har meget derude, så er der ikke en køkkenvægt. Jeg kom lidt for meget sukker ved rabarberne, så det blev en chewy, karameliseret crumble -men det var nu også ret så godt.

 

Rabarbercrumble

600 g rabarber

200 g sukker

korn af en stang vanille

Rabarber renses og skæres i ca 2 cm lange stykker. Lægges i et smurt tærtefad og sukker og vanille drysses over. Bages i 10-15 minutter ved 180 grader, til rabarberne er bløde og sukkeret smeltet.

 

60 g smør

60 mandler

60 g sukker

60 g havregryn

30 g mel

 

Hak mandlerne fint og bland med de resterende ingredienser. Fordel crumble-dejen over de bagte rabarber. Bag tærten videre i 20-30 minutter. Jeg serverede den med sky rørt med cremefraiche, vanillekorn og sukker. Det smagte af sol og sommer 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *