Fredagskage

Sticky buns er den helt rigtige betegnelse -hav en serviet klar!

Sticky buns er den helt rigtige betegnelse -hav en serviet klar!

Vi har en hyggelig tradition med at skiftes til at have brød med fredag morgen. I dag var det min tur, og i løbet af ugen blev det nævnt, at så kunne jeg da godt lige tage en kage med -gerne kanelbrød. Nu har jeg jo bagt kanelbrød et par gange, og jeg havde mere lyst til at prøve kræfter med noget nyt. Og denne fredag blev det ægte amerikansk med “sticky buns”. Jeg har set den danske oversættelse til kanel-karamelkage, og det passer vidt meget godt… Egentligt er det bare kanelsnegle, der bages i karamel, det er sødt, klistret og meget weekend-agtigt! Det er en upside-down kage, så den vendes på hovedet, når den skal serveres.

 

 

 

 

Her kommer mit bud på sticky buns:

Sticky buns

Dej:
2 dl sødmælk
10 g gær
½ tsk salt
1 spsk sukker
1 æg
400-450 g mel
100 g blødt smør

Lun mælken lidt og rør gæren ud heri. Tilsæt salt, sukker og æg. Tilsæt herefter mel og til sidst kommes det bløde smør i. Ælt dejen godt i ca 5 minutter. Hæv i 45 minutter.
Imens gøres fyld og karamel klar:

Fyld:
100 g blødt smør
100 g brun farin
1 spsk kanel

Rør alle ingredienser sammen.

Karamel:
100 g brun farin
50 g sukker
1 spsk sirup
1 spsk honning
50 g smør

Kom alle ingredienser i en gryde og smelt over mellem varme, sukkeret skal være næsten opløst, og det skal boble lidt i siderne. Hældes i en smurt springform (det er en god ide at komme bagepapir på bunden). Jeg bagte dobbelt portion, den ene kom i en 24 cm springform, den anden i 22 cm, så ligger de bare lidt tættere.

Når dejen er hævet, rulles den ud i et rektangel, ca 20 x 40 cm. Smør fyldet på, og rul sammen som en roulade. Skær 12 kanelsnegle og kom dem i springformen, de skal ligge ret tæt.
Hæver i køleskabet natten over, næste morgen tages de ud, mens ovnen bliver varm. Bages i 20-25 minutter ved 200 grader. Vendes ud på et kagefad, mens den er varm (vigtigt!)
Og så er der weekendhygge ved morgenbordet.

Jeg nåede ikke at tage billeder, før vi gik i gang...

Jeg nåede ikke at tage billeder, før vi gik i gang…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *