Citron-hindbær kage

Fødselsdagskage nr 1 -more to come

Fødselsdagskage nr 1 -more to come

 

 

For et par uger siden havde jeg fødsesldag -og det blev fejret på bedste vis med masser af kage!! Jeg udfordrede mig selv og bagte tre forskellige kager (og levede af kage et par dage derefter…) og inviterede til tøsehygge med bobler og kage.

Den første kage er inspireret af HC Andersen kagen hos La Glace. Jeg har ikke smagt den, men kiggede menukortet igennem, da jeg skulle finde på kager til min fødselsdag -og den lød virkeligt god! Og det blev den også.
Hos La Glace er den beskrevet som: “H.C. Andersens kage består af en klassisk citronfromage og en moderne hindbærcreme med stjerneanis lagt på en saftig nøddebund”.

Min version blev med mandelbunde, hindbærcreme og citronfromage. Sød, blød og lidt syrlig på én gang, mums.

Mandelbunde:
3 æggehvider
3 æggeblommer
1 helt æg
100 g sukker
150 g mandler
1 tsk mel

Pisk æggeblommer og det hele æg med 75 g af sukkeret, til det er lydt og skummende. Pisk æggehviderne stive, men de sidste 25 g sukker gradvist tilsættes. Vend mel og finthakkede mandler i (ikke mandelmel, men finthakkede).
Kom dejen i en (meget) velsmurt springform, diameter 24 cm. Bages i 40-45 minutter ved 150 g. Lad kagen afkøle, inden den deles i to. Jeg skar lidt af toppen af, så begge bunde blev flade. Den ene bund skæres til, så den har en diameter på ca 20 cm (jeg lagde en tallerken på og skar rundt om den). Læg den store bund på serveringsfadet (gerne med bagepapir under) og en kagering med konditorplast eller lignende omkring kagen.

Hindbærsmør:
Saft:
250 g hindbær
1 spsk sukker

Hindbær og sukker koges sammen, saften sies fra og gemmes.

2 æg
50 g sukker
50 g smør
2 blade husblas

Pisk æg og sukker lyst og skummende. Udblød imens husblas i koldt vand. Varm hindbærsaften op, smelt husblassen deri og tag den af varmen. Tilsæt smørret. Når smørret er smeltet og saften kølet lidt af, piskes den i æggeblandingen. Hæld hindbærcremen over den store bund. Den er ret flydende, og det er derfor, det er vigtigt med kagering og konditorplast. Stil kagen i køleskabet i en en times tid eller lidt mere, til hindbærcremen er stivnet. Læg den lille kagebund over.

Citronfromage (opskrift tyvstjålet fra Brdr Price, men hvorfor ændre på noget, der fungerer…)

4blade husblas
3 æg
100 g sukker
Revet citronskal af 2-3 citroner
1 dl citronsaft
2,5 dl piskefløde

Udblød husblas i kold vand, alt imens æg og sukker piskes lyst. Varm en smule af citronsaften op, og smelt husblas deri. Bland den kolde citronsaft i, mens du pisker, tilsæt den citronskal.
Rør citronsaften med husblas i æggemassen. Vær grundig med piskeriset. Pisk fløden til skum og vend flødeskummet i massen.
Kom fromagen over kagen og sæt på køl i mindst 3-4 timer.
Jeg fik tyller i fødselsdagsgave af min veninde, og de blev indviet ved, at hun pyntede kagen med lyserød flødeskum -totalt tøsefest.
Det tager lidt tid at lave kagen med alle del-projekterne, så man skal lige have læst opskriften igennem en ekstra gang, så man ikke bliver overrasket.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *