chaikage med mango

image

Hermed fødselsdagskage nr 2 -inspirationen til denne kommer fra Den Store Bagedyst, hvor der i et af de første afsnit blev lavet en roulade med chai-mousse. Det var en helt fantastisk ide, så jeg satte mig for at prøve det af. Jeg kan godt afsløre, at det tog et par forsøg, før jeg fik en mousse, der var helt rigtigt -men her kommer den. Kagen består af chokoladekage, mangosyl og chaimousse og med et drys af kanel og hvid chokolade på toppen. Måske lidt juleinspireret, men her i snevejret kan en krydret kage også give varme og smil!

Chaikage med mango:

Chokoladekage

100 g mørk chokolade

100 g smør

100 g sukker

2 æg, delt i blommer og hvider.

Hak chokoladen groft. Smelt chokolade og smør over vandbad. Pisk sukker og æggeblommer til en tyk æggesnaps. Rør chokoladesmørret i æggesnapsen med en ske. Pisk æggehviderne stive og vend dem i chokoladeblandingen. Spænd bagepapir ud over bunden på en 20 cm springform og smør den med lidt fedtstof. Hæld dejen i formen og bag bunden ved 175 grader i 25 minutter. Lad bunden køle helt af.

Mangosylt:

En halv mango

0,5 dl vand

1 lime

2 blade husblas

Udblød husblas i koldt vand. Frugtkødet fra en halv mango skæres i tern (uden skræl) og koges mørt i 5-10 minutter med 0,5 dl vand og lidt limesaft. Lad det køle lidt af og blend det til en ensartet masse. Klem vandet fra husblas og smelt det (enten i det resterende vand eller i lidt limesaft, jeg gør altid det sidste). Hæld forsigtig den smeltede husblas i mangopuréen, det er vigtigt, at den ikke er blevet helt kold, for så skiller det. Laver du mangopuréen dagen før, kan den lige lunes. Når det er kølet lidt af, hældes det over chokoladebunden, og køler af, til det har sat sig (ca 1 time)

Chaimousse:

2, 5 dl fløde

2 blade husblas

50 g hvid chokolade

1 æg

1 spsk sukker

2 kanelstænger

10 kardemommekapsler

10 peberkorn

10 nelliker

1/2 vanillestang

lidt frisk ingefær

1 spsk sort te (jeg brugte earl grey)

Kog fløden med krydderier og te i nogle minutter. Den skal tage lidt farve fra teen. Si krydderierne fra og lad den køle helt af i køleskabet med film over. Tag 0,5 dl fløde fra, varm det op i en kasserolle. Smelt imens den hvide chokolade over vandbad, og udblød husblas i koldt vand. Tag fløden af varmen og smelt husblas deri. Kom fløden over i den smeltede hvide chokolade. Pisk æg og sukker, kom chokolade-flødeblandingen i. Pisk resten af fløden til skum og vend det i æggeblandingen.

Lad moussen sætte sig en smule, inden den kommer på bunden. Kagen skal hvile i hvert fald et par timer i køleskabet, gerne natten over. Jeg dryssede et fint lag kanel over og kom hvid chokoladespåner på (kartoffelskrællerne kan også bruges til kagepynt!)

Og så er der kage! Det er lidt omstændigt, men det er mest fordi, de forskellige lag skal sætte sig. Så hver især tager punkterne ikke lang tid, men kagen skal man gå i gang med dagen før, man skal bruge den!

image

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *