Banankage

Bare for at illustrere, at det faktisk var arbejdsdag :-)

Bare for at illustrere, at det faktisk var arbejdsdag 🙂

I fredags var vi til arbejdsdag hos min kærestes kusine. Hun havde ønsket sig en arbejdsdag i fødselsdagsgave, det var win-win – der blev lavet en masse i hus og have + vi havde en rigtigt hyggelig dag sammen allesammen. Det er sjovt, så meget man kan få talt om, mens man sliber havemøbler! Idéen er hermed givet videre, og det kan anbefales med en liste over, hvem der skal lave hvilke projekter. Det fungerede i hvert fald ret godt hos os.

Selvfølgelig skulle der kage til, og med et par overmodne bananer i frugtskålen faldt valget ret let på banankage. Den blev (i al beskedenhed) vildt god, så den kan klart anbefales. Har man en banan mere eller mindre, gør det nok ingen forskel -men den bliver helt sikkert bedst med overmodne af slagsen.

4 bananer
75 g hasselnødder
75 g chokolade
150 g smør
175 g sukker
150 g mel
1tsk bagepulver
3 æg
1 vaniljestang

Smør og sukker røres lyst og luftigt med korn fra vaniljestangen, æggene piskes i et ad gangen. Mel og bagepulver blandes og røres i dejen. Hakkede nødder, hakket chokolade og mosede bananer røres i. Kommer i springform (24 cm) og bages ved 175 grader i 30-40 minutter.
Jeg smeltede ca 100 g chokolade med 15 g smør, fordeles over den afkølede kage. Den hurtige udgave er at komme pålægschokolade på kagen, mens den stadig er varm.

image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *